De LiteRom bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Actueel

  1. De Vlaamse kinderboekenschrijfster Kathleen Vereecken en illustrator Charlotte Peys hebben de Woutertje Pieterse Prijs gewonnen met de historische jeugdroman Alles komt goed, altijd.

  2. Striptekenaar Johan De Moor heeft de Press Cartoon Belgium gewonnen met twee tekeningen. De jury koos de prenten uit 126 tekeningen, gemaakt door 32 cartoonisten, die in de Belgische pers zijn verschenen.

  3. De E. du Perronprijs 2018 is toegekend aan Jan Leyers voor zijn boek Allah in Europa. De prijsuitreiking is op 16 april 2019.

  4. De Vlaamse auteur Bart Moeyaert heeft de Astrid Lindgren Memorial Award 2019 gewonnen.

  5. Manon Sikkel is de nieuwe Kinderboekenambassadeur van Nederland. Op 10 april 2019 wordt zij officieel benoemd tijdens het congres Lezen Centraal van Stichting Lezen in TivoliVredenburg. 

  6. Het bestuur van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde heeft besloten de Max Velthuijs-prijs voor kinderboekenillustraties 2019 toe te kennen aan Sylvia Weve. De uitreiking vindt in september 2019 plaats.