De LiteRom bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Actueel

  1. Zaterdag 9 februari is de Franse schrijver en illustrator Tomi Ungerer overleden. Hij schreef bijna veertig kinderboeken in het Engels, Frans of Duits, waaronder De drie rovers.

  2. De Britse schrijfster Rosamunde Pilcher is 6 februari op 94-jarige leeftijd overleden. Zij schreef vooral romantische boeken, waaronder Bloemen in de regen, Midwinter en Zomerstemmen.

  3. De dichtbundel Habitus van Radna Fabias is op 6 februari met de Awater Poëzieprijs 2018 bekroond. De Awater Poëzieprijs is de jaarlijkse poëzieprijs van poëzietijdschrift Awater.

  4. Bart van Es, de Nederlandse hoogleraar letterkunde aan de universiteit van Oxford, heeft de Costa Book-prijs gewonnen, een prestigieuze Britse literatuurprijs. Hij kreeg de prijs voor The cut out girl (Nederlandse titel: Ver-geet-mij-niet), over een Joods meisje dat door Van Es' opa en oma verborgen werd gehouden voor de nazi's.

  5. Scenarioschrijver en journalist Eli Asser is zaterdag 26 januari op 96-jarige leeftijd overleden. Hij werd beroemd als schrijver van televisieseries als 't Schaep met de 5 pooten en Citroentje met suiker.

  6. Tsead Bruinja (44) is de komende twee jaar Dichter des Vaderlands. Hij volgt Ester Naomi Perquin op.