De LiteRom bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Actueel

  1. De Noord/Ierse schrijfster Anna Burns heeft de Man Booker Prize 2018 gewonnen voor haar roman Milkman. Deze roman speelt zich af tegen de achtergrond van de Troubles in de jaren '70.

  2. Arto Paasilinna, een van de meest succesvolle Finse schrijvers, is op 76-jarige leeftijd overleden. Een van zijn bekendste boeken is Helse eendjes.

  3. Peter Verhelst heeft de Sybren Poletprijs gewonnen. Dit is een nieuwe literaire oeuvreprijs voor experimenteel werkende schrijvers.

  4. Dirk Ayelt Kooiman, schrijver van onder andere Montyn, en mede-oprichter van De Revisor, is op 72-jarige leeftijd overleden.

  5. Ellen de Bruin heeft de Anton Wachterprijs, de tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire prozadebuut, gewonnen voor haar roman Onder het ijs.

  6. De Gouden Griffel 2018 gaat naar Lampje van Annet Schaap! Dit is de derde literaire prijs die Lampje won (na de Nienke van Hichtum-prijs en de Woutertje Pieterse-prijs).